North Coast Medical Training College

In 2012 is de Nederlands arts Marianne Darwinkel in Kenia een hogeschool voor gezondheidszorg gestart: North Coast Medical Training College. De school ligt in het Kilifi-district, een gebied aan de kust waar gezondheidszorg nauwelijks voorhanden is én grote behoefte is aan goed medisch onderwijs en werkgelegenheid. Dit jaar is de eerste lichting studenten van de school afgestudeerd en ruim dertig mensen uit de omgeving hebben er werk gevonden. De school houdt twee maal per jaar een medische open dag, waar mensen uit de gehele omgeving op afkomen voor een gratis consult. Voor de studenten een uitgelezen moment om praktijkervaring op te doen, onder supervisie van hun docenten. 


Nepal Trust

In Nepal werken wij samen met Jeroen van de Bergh, directeur van Nepal Trust. Deze stichting zet zich in voor de arme regio Humla in het verre westen van Nepal. Onze stichting heeft daar de bouw van een school gefinancierd. De constructie bleek in 2015 zo degelijk dat het de zware aardbevingen in dat jaar doorstond. Maandenlang diende de school als opvangcentrum voor dakloos geworden mensen. Maar ook de kwaliteit van het onderwijs is er goed, wat blijkt uit het hoge slagingspercentage bij de staatsexamens.


Debrabant Secondary School

Onze samenwerkingspartner in Tanzania is Sr. Annette Farrel van de Holy Union Sisters. In een sloppenwijk van de hoofdstad Dar es Salaam hebben we een middelbare school helpen financieren: de Debrabant Secondary School. De school is een voorbeeld voor het land: niet alleen is de constructie degelijk, ook wordt er goed onderwijs gegeven in relatief kleine klassen. Ook financieren we in Tanzania de Cobetschool voor AIDS-wezen en straatkinderen. Schoolfees

We steunen kinderen in verschillende ontwikkelingslanden door hun schoolgeld te betalen. Zo kunnen ze weer een jaar lang naar school.